Medicinska limfna drenaza

Limfna drenaža u estetskoj medicini

Limfna drenaža predstavlja neizostavni postupak kod gotovo svih estetsko – hiruških intervencija,bilo da se radi o liposukciji, ugradnji implantanata,ili bilo kojoj intervenciji koja za posledicu ima otok i hematom.

Limfna drenaža nakon liposukcije?

Nakon liposukcije dolazi posthiruškog limfedema koji je uzrokovan traumom koju je napravila kanila prilikom intervencije. Dolazi do pojave otoka i hematoma i ručnom drenažom imamo zadatak da tečnost iz međućelijskog prostora vratimo nazad u limfne sudove. Na taj način smanjujemo otok, resorbujemo hematom i omogućavamo brži oporavak tkiva i potpunu uspešnost tretmana. Bez ovog tretmana inflamacija koja se stvorila intervencijom moze da preraste u fibrozu tkiva. Period oporavka se više nego duplo skraćuje kada je u postoperativni tretman uključena drenaža.

Kada treba početi sa tretmanom?

Sa tretmanima treba početi već nakon prvih 24h, ukoliko to odobri lekar, što je individualno za svakog pacijenta i zavisi od niza faktora i tipa operacije. Broj tretmana se kreće od od 10 do 30.

Kompresivna terapija nakon operacije?

Kompresivna terapija je takođe veoma bitan faktor u oporavku nakon liposukcije, jer na taj način ubrzavamo oporavak, poboljšavamo resorpciju hematoma i otoka i sprečavamo stvaranje fibroza i adhezija.

Medicinska limfna drenaza

Indikacije za sprovođenje tretmana:

Liposukcija

BBL procedure (Brasilian butt lift)

Zatezanje stomaka

Dizanje lica i dekolte

Rinoplastika

Povećanje i smanjenje grudi

069 18 13 584

Želite da zakažete posetu?
Pozovite nas odmah!