Kozmetička limfna drenaža

Kozmetička limfna drenaža

Šta je limfna drenaža?

Limfna drenaža predstavlja najefikasniju tehniku detoksikacije organizma preporučena od strane Svetske Zdravstvene organizacije, poboljšava funkcije limfnog sistema, revitalizira energiju i jača zdravlje.

Limfna drenaža ima za cilj da ubrza limfni prtotok kroz organizam, i da u tom procesu izvrši detoksikaciju kao i prenos materija neophodnih za normalno funkcionisanje.

Ova tehnika je prvenstveno osmišljena kao način lečenja osoba koje imaju poremećaj limfnog sistema, ali je limfna drenaža neophodna i za potpuno zdrav organizam.

Svaki tretman limfne drenaže pretstavlja investiciju u Vase zdravlje.

 

Koja je funkcija limfnog sistema?

Limfni sistem zapravo ima dve uloge, jedna je transportna a druga je imunološka.

Transportna uloga zasniva se na vraćanju makromolekula (proteina),masti i drugih elemenata neophodnih za normalno funkcionisanje nazad u vensku krv ne bi li organizam mogao da ih iskoristi na najbolji način. Jedini način vraćanja proteina kao i metaboličkog otpada iz međućelijskog prostora nazad u vensku krv, jeste putem limfnog sistema.

Imunološka uloga zasniva se na proizvodnji limfocita koji predstavljaju stub obrane ljudskog organizma.

Kozmetička limfna drenaža

 Značaj limfne drenaže!

Ceo problem zasniva se na tome da limfni sistem nema  svoje „srce“ kao sto to ima kardiovaskularni sistem, i da je protok limfe kroz telo veoma spor. Od vitalnog značaja je da se limfnom drenažom taj protok ubrza i na taj način poboljša funkcionisanje limfnog sistema a samim tim i drugih sistema u organizmu.

 

Tehnika izvođenja limfne drenaže

Specijalnim pokretima koji se razlikuju od obične masaže stimulišemo limfni sistem, i već nakon jednog tretmana klijenti osećaju efekat. Da bi se izvela limfna drenaža, neophodno je poznavanje anatomije i fiziologije limfnog sistema i zato je mogu izvoditi samo licencirani limfoterapeuti.

Limfna drenaža je blaga i prijatna tehnika, koja ima benefite na sve organe u ljudskom telu i doprinosi jačoj imunoj odbrani organizma. Moze se izesti limfna drenaža celog tela ali se bolji efekat postiže ako se jednom segmetnu posveti više vremena.

  • Manuelna Limfna Drenaža ruku – Eliminise otok,otklanja bol I napetost u mišićima I zglobovima.
  • Manuelna Limfna Drenaža lica – Tretmani lica I očne regije (podočnjaci) .
  • Manuelna Limfna Drenaža stomaka – Poboljšava peristaltiku,ubrzava rad creva,eliminiše stetne materije,pomaze kod problema sa varenjem i opstrukcijom .
  • Manuelna Limfna Drenaža nogu – Najefikasnije uklanja celulit,eliminiše otok i napetost u nogama i zglobovima.
  • Manuelna Limfna Drenaža ledja – Kombinacija drenaže,relaxirajuce masaze i istezanja – smanjuje i otklanja bol dok istovremeno pojačava i poboljšava cirkulaciju.
Kozmetička limfna drenaža

Limfna drenaža kao anticelulit tretman?

Limfna drenaža predstavlja najefikasniju i najprirodniju tehniku eliminacije celulita, i zabluda je da jedino jakom I agresivnom masažom možete eliminisati celulit.

Limfnom drenažom vrši se eliminisanje štetnih produkata metabolizma, pa samim tim smanjuje se i celulit. Agresivne masaže imaju trenutni efekat ali problem nastaje tek nakon nekoliko godina kada se pojave posledice takvih masaža.

 

U odeljku “O nama” na našim video materijalima možete saznati mnogo više o ovoj temi kao I drugim uslugama koje pružamo.

Kozmetička limfna drenaža

069 18 13 584

Želite da zakažete posetu?
Pozovite nas odmah!